Oppitunnit

Yksityiset kitaratunnit

Yksityiset bassotunnit

Kitaratunnit tampere - bassotunnit Tampere

Pidän kitaratunnit ja bassotunnit Tampereella Kalevan kirkon kupeessa. Opetus tapahtuu kerran viikossa yksityistunneilla. Oppitunnit on edullisin ja helpoin ostaa aina lukukaudeksi, johon opetuskertoja mahtuu 15. Voit myös ostaa yksittäisiä tunteja, vaikkapa tutustuaksesi minuun tai uuteen soittimeen. Hinnaston löydät täältä

Perinteinen oppitunnin hyväksi havaittu standardi on 45 min. Aivan pienimmille ja täysin uusille soittimeen tutustujille käy mainiosti 30 min. Tarjoan myös kaveritunteja, jolloin 2-3 oppilasta (tai vaikkapa vanhempi ja lapsi) jakavat saman 60 min, ja johon riittää yksi instrumentti.

Jos vasta tutustut soittimeen, tai aprikoit harrastuksen aloittamista, pärjäät ensimmäisellä tunnilla ilman omaa soitinta. Annan mielelläni vinkkejä myös oman instrumentin hankintaan. Tunnen hyvin nykykuluttajan vaatimukset ja toiveet.

Opetan aina oppilaslähtöisesti. Jos tuuhealla säröllä tiluttaminen kiehtoo, perehdytään sitten enimmäkseen siihen. Jos taas rakastat jotain tiettyä bändiä - tai kitaristia tai basistia - tutkaillaan yhdessä mitä heidän soittonsa pitää sisällään. Jos olet jo osaava, mutta jumissa etsiessäsi uusia ideoita sooloihisi tai soundiisi, osaan varmasti tuupata oikeaan suuntaan. Jos osaat teknisesti kaiken, istutan aivoihisi myös nuotit ja teorian. Tuen ennen kaikkea musiikillista itsenäistymistäsi.

Tunnit sisältävät joka tapauksessa soittotekniikkaa, tarvittavaa teoriaa, tarvittavat nuotit ym. tulosteet, ja mahdolliset äänitteet digitaalisessa muodossa. Koulutan sinusta osaavan harrastajan, tai ihan ammattimaisen soittajan, jos haluat heittäytyä musiikin vietäväksi.

Vaikka erikoistun solistiseen kitarismiin, ja tukevaan basismiin, voin auttaa sinut alkuun myös vaikkapa laulamisessa ja leirinuotiohenkisessä trubadurismissa.

Jos haluat tehdä omia biisejä, olemme samaa pataa. I feel you. Minulla lienee siihenkin jotain annettavaa. 

SOITTOSÄÄNNÖT

Tärkein sääntö: ota epävarmoissa asioissa rohkeasti yhteyttä opettajaasi Petteri Hyväriseen (alias Kitarastas).

Toiseksi tärkein sääntö: viime kädessä olet itse paras arvioimaan harjoittelun tarvetta. Opettaja ottaa osavastuun kehittymisestäsi, ja asettaa realistisia tavoitteita, mutta ei voi kaataa soittotaitoa suoraan kauhalla.

Kolmanneksi tärkein sääntö: soittamisen kuuluu olla hauskaa sekä hyödyllistä, ja tunneilla käymisen positiivinen asia. Huonoja päiviä sattuu kaikille, mutta jos toistuvasti koet paineita tai epämukavuutta, ks. tärkein sääntö.